İstanbul’da Taksimetre’ye Zam

İstanbul’da Taksimetre’ye Zam

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yapmış olduğu yeni düzenleme ile İstanbul’da taksi ve taksi-dolmuş ücretlerine yüzde 15 oranında zam yapıldı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yapmış olduğu yeni düzenleme ile artık taksimetre ücretlerine her yıl eylül ayında düzenli olarak TEFE-TÜFE, asgari ücret ve yakıta gelen zam oranlarının ortalaması alınarak zam yapılacak.

Yeni fiyatlamaya göre açılış 4 TL olacak, km başına da 2,5 TL alınacak. Kısa mesafe ücreti de 8.75 TL’den 10 TL’ye yükseltildi.

Bu süreçte yoğun bir çalışma temposu ile İBB nezdinde görüşmeler yapan Derneğimiz Genel Başkanı ve Atatürk Havalimnanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ile çalışma arkadaşlarının katkıları gözardı edilemez.

Can yaptığı açıklamada:”Mübarek Kurban Bayramı sonrası bir Bayramıda esnafımız yaşadı.Perşembe günü çıkan karar uzun zamandır tam olarak beklediğimiz bir şekilde sonuçlanmasa da esnafımızı bir nebze motive etmiştir.2013’te %7, 2015 yılında ise %5 zam alan esnafımız TEFE-TÜFE orantısında %33 fark ile karşılaşıyordu.5 yıldır verdiğimiz bir mücadelenin sonucunda bir nebzede olsa esnafımızı enflasyona karşı ezdirmemek için adımlar attık.Sözde Taksi esnafı temsilcilerinin hakkaniyete sığmayan zam oranlarını geçmiş aylarda İBB’ye sunmaları, Taksi esnafının çağrılarını duymazlıktan gelmeleri, azimle ve kararlılıkla gerçekleştirdiğimiz mücadelemiz sonucunda alınan zam oranını kendi zaferleri gibi kamuoyuna sunmalarını sadece tebessüm ederek izliyoruz.Dünde, bu günde Taksici esnafımızın yararına olan tüm konuların takipçisi olacağız.Onların haklarını her platformda savunmaya devam edeceğiz.Uzun zamandır sektörümüzde meydana gelen Gelir-Gider dağılımındaki negatif durumun en kısa zamanda olağan duruma gelmesini temenni ediyorum.Süreçte bizlere destek veren tüm esnafımıza tek tek teşekkür ediyorum.Yapılan zammın esnafımıza hayırlı olmasını diliyor, her durumda birlikte yürümenin fayda sağladığını belirtmek istiyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 7 Eylül 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.