Basın Toplantımız Gerçekleşti

Basın Toplantımız Gerçekleşti

11 Ekimde Çağlayan Meydanında düzenlenecek olan dev mitingimiz öncesinde kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile basın toplantısı düzenlendi.

“Korsan Taksiye Hayır” mitinginin hazırlıkları son aşamalarında.

Kamuoyunu bilinçlendirmek amacı ile konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.Merter Green Park Otelde gerçekleşen basın brifingine Taksi Durak Başkanlarının yoğun bir katılımı oldu.

Yapılan Açıklamanın tam metni:

İçinde bulunmaktan onur duyduğumuz mesleğimiz son 10 yıldır şimdiye kadar görmediğimiz bir biçimde yıpratılmaktadır.
İstanbul gibi nerde ise yirmi milyon insanın yaşadığı bir dünya şehrinde Taksicilik mesleğini ifa etmenin ne denli zor olduğunu takdirlerinize bırakıyorum.
Devlet desteğinden yoksun,muhatap bulamayan,hakkını savunmaya kalktığında ise horlanan,dışlanan ama 24 saat kesintisiz hizmet vermeye devam eden hangi meslek grubu vardır soruyorum size allah aşkına.
Şimdiye kadar doktorlar, eczacılar , mühendisler, mimarlar, avukatlar kadar ses getiren hakkımızı arayacak güçlü,sektörü temsil eden, bir sivil toplum örgütü maalesef oluşturamadık.
Son aylarda belli odakların bizi görmezden gelerek ,yok sayarak meslek örgütlerimize danışmadan bizleri direkt bağlayan ve olumsuz etkileyen kararlar almaya kalkışması bize bunu net bir biçimde göstermiştir.
Arkadaşlar, her gün medyada araçlarımıza takılı plakaların değerleri ile ilgili haberler yapıyorsunuz.
Bu meslek grubunu oluşturan meslektaşlarımın ciddi sıkıntıları vardır.
Satın aldıkları araçlardan alınan vergiler,ödedikleri motorlu taşıt vergileri,mali mesuliyet sigortasındaki fahiş fiyatlar,alınan yüksek harçlar ve korsan taksi,gasplar ve görev başında uğradıkları silahlı saldırılar, bu sorunlardan sadece birkaçı.
Devlete vergisini eksiksiz ödeyen esnaf kardeşlerimin emekleri ,tam 15 yıldır sistemli bir biçimde kendilerine rent a car adı veren korsanlar tarafından çalınmaktadır.
Bu konuda bu güne kadar yapılmış bütün müracaatlarımız ,şikayetlerimiz ve suç duyurularımız yetkililer tarafından dikkate alınmayarak,sorgulanmamıştır.
Vatanını seven,vergisini ödeyen herkes devletin koruması altındadır.Her sene yaklaşık yarım milyar dolar civarlarında katma değer ve ciro yaratan binlerce insanın istihdamına katkı sağlayan bu devasa sektör bu ilgisizliği bu adaletsizliği asla hak etmiyor.
Bu vesile ile sektörümüzdeki temsilcilerimiz ile birlikte 11 Ekim 2009 tarihinde Saat:11 de Çağlayan Meydanında katılımın çok fazla olacağına inandığımız bir açık hava toplantısı düzenledik.
Bütün meslektaşlarımızın ve şoför arkadaşlarımızın aileleri ile birlikte katılacağı bu miting Türkiye’de ve dünyada bir ilk olacak.
Şu çok net bilinmelidir ki,amacımız sadece yok sayılan,dağınık parça parça olduğu düşünülen öyle gösterilmeye çalışılan meslek grubumuzun hiç te öyle olmadığını kamuoyuna ve tüm yetkililere göstermektir.
Sayın başbakanımızın ‘’protestolara kulak verin’’ şeklindeki sözleri demokratikleşme ve hak arama yolunda hızla gelişen ülkemizde bizlere büyük cesaret vermektedir.
Haksızlığa uğradığımızı düşündüğümüz her alanda hukuki ve demokratik haklarımız sonuna kadar kullanılacak ve mücadele bu bağlamda İstanbul taksileri ve taksicileri var olduğu sürece devam edecektir.
Şunu bütün arkadaşlarım adına söylemeliyim ki bundan sonra asla bundan önceki gibi olmayacaktır.

Bizleri temsil eden odaların bundan sonra daha etkili olacağını umut ediyor Çağlayan buluşmasını bu meslekte görevlerini ifa ederken hunharca katledilen ve trafik kazalarında hayatlarını kaybederek şehit düşen arkadaşlarımıza adadığımızı bu zor ve önemli buluşmayı hazırlarken bizleri yalnız bırakmayan Hyundai Assan’ı ve As Motorlu Araçları unutmayacağımızı tüm kamuoyunun önemle bilmesini rica ediyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2009

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.