Mitingimiz Festival Gibi Oldu

Mitingimiz Festival Gibi Oldu

Korsan Taksiye Hayır mitingi, Çağlayan Meydanı’nda yapıldı.

Mitingdeki konuşmalarda medyanın öldürülen taksicilere, Münevver Karabulut cinayeti kadar yer vermediği öne sürülerek bu tutum eleştirildi. Karabulut cinayetinde de ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılan silahlı saldırı olayında da korsan taksi kullanıldığı belirtilen mitingde, kapkaç gibi korsan taksiciliğin de bitirilmesi istendi. Akasya Durağı adlı dizinin oyuncuları da mitinge katılarak taksicilere destek verdi.

İstanbul’daki taksicilerin Çağlayan Meydanı’nda gerçekleştirdiği eyleme emniyetin yapmış olduğu tesbitlere göre 12500 kişi katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde taksiciler üst aramasının ardından alana girdi. Sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde Çağlayan’a gelen taksiciler, bir ağızdan Korsan Taksiye Hayır dedi. Bazı taksiciler, eyleme aileleriyle katıldı. Çeşitli pankart açan taksiciler, ‘Korsana hayır’, ‘Kahrolsun hırsızlar’ şeklinde sloganlar attı.

Eyleme aralarında Zeki Alasya’nın da bulunduğu Akasya Durağı adlı dizinin oyuncuları da destek verdi. Kürsüye çıkan oyuncular, taksicilerin yanında yer aldıklarını ve taksicilerin medyadaki sesi olduklarını ifade etti. Dizi oyuncularından Onur Şan, “Birinin malını çalmışsın veya korsan taksicilik yapmışsın aynı şey” dedi. Ayrıca, CHP Milletvekili Mehmet Sevigen ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de meydana gelerek taksicilere destek verdi.
Mitingdeki konuşmalarda korsana karşı yasa çıkarılması istendi. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, taksi ücretlerine yapılan zammın gözden geçirilmesini istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Can, kapkaç gibi korsan taksiciliğin de bitirilmesini talep etti.

Can, eyleme katılanlara da tekrarlattığı ifadelerinde, “Sayın Başbakanım, Çağlayan’a geliş nedenimiz rent a car adı altında taksicilik yapan hırsızların yüzündendir, haydutların yüzündendir. Evimize ekmek parası götüremiyoruz. Nasıl ki kapkaçı durdurdunuz, korsan taksiyi de durdurabilirsiniz.” dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Can, “Direksiyon başında öldürülen yüzlerce arkadaşımız var. Neden katilleri bulunmadı? Ama yanlış anlamasın basın mensubu arkadaşlarım. Bir Münevver Karabulut cinayeti medyada günlerce yer aldı. Bu cinayette korsan taksi kullanıldı. ABD konsolosluğuna saldıran, polislerimizi şehit edenler de korsan taksi kullandı.” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da seslenen Can, taksi ücretlerine yapılan zammın gözden geçirilmesini istedi. Can, “Sayın Başkan bir konuşmasında İstanbul’da yeni taksi plakasına ihtiyaç olmadığını söyledi. Standartlara göre bin kişiye bir taksi düşüyor. İstanbul’un nüfusu 12-13 milyon. Yani 12 bin 500 taksi olması gerekiyor. Ama İstanbul’da 6 bin fazla taksi var. Ayrıca, 23 ay sonra zam yaptınız. Sayın Başkanım hangi kritere göre yaptınız? Ete göre mi, süte göre mi? Üstelik gece tarifesini de kaldırdınız. Lütfen bu zammı tekrar gözden geçirin. Zam yaparken lütfen biraz daha cömert olun.” diye seslendi.

İstanbul Şoförler Odası Başkan Vekili Mustafa Silahyürekli korsan taksicilere ağır ithamlarda bulundu. “Ekmeğimizi çalan alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir” diyen Silahyürekli’nin bu ifadelerini eylemciler uzun süre alkışladı. Eylemde konuşan diğer temsilciler de hükümetten korsan taksi ile ilgili yasa çıkarılmasını istedi. Konuşmacılar korsana çare bulunmaması durumunda bir çok taksicinin işini bırakmak zorunda kalacağını söyledi. Konuşmalar sırasında kürsüden korsan taksicilere ait olduğu iddia edilen broşürler atıldı. Çeşitli isimlerde rent a car firmalarının broşürlerinde bölgelere göre fiyat tarifesinin yazılı olduğu gözlendi.

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçıların konseriyle eylenen taksiciler daha sonra eylemi sona erdirdi.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 11 Ekim 2009

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.