Binlerce Taksici UBER’e HAYIR Dedi

Binlerce Taksici UBER’e HAYIR Dedi

İstanbul Taksi Sahipleri Derneği tarafından bir düzenlenen ve Birleşik Şoförler Derneği, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi destekleri ile gerçekleşen ve Sabiha Gökçen Taşıma Kooperatifi (SAWKOOP), Atatürk Havalimanı 34 No’lu Taksiciler Kooperatifi, Esenboğa Havaalanı Kooperatifi, İzmir Havalimanı Taksici Kooperatifleri, Bodrum/Dalaman Havalimanları, Antalya Havalimanı, Taksi Durak başkanları ve binlerce Taksi sahibinin katıldığı ve akıllı telefon uygulaması üzerinden taksi hizmeti veren Uber’e karşı ortak mücadele ve hareket etmek için bir toplantı düzenlendi.

Organizasyonun başlamasına kısa bir zaman kala 4000 katılımcı olarak dizayn edilen Yemekli Toplantı salonunda izdiham nedeni ile ek ilaveler yapılmak zorunda kalındı.Ak Parti Milletvekili Halis Dalkılıç, CHP Milletvekili Zeynel Emre ve MHP Milletvekili Atila Kaya ile bir çok Kooperatif, Durak Başkanının katıldığı toplantıya İstanbul dışından da yoğun katılım gerçekleşti.

TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın ve İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ile birlikte davete katılamayan temsilcilerin tebrik mesajlarının okunması salondakilerden alkış aldı.

Sosyal Medya fenomenlerinin binlerce Taksiciye hep birlikte “UBER’E HAYIR” şeklinde slogan attırması @****** isimli twitter topluluğundan takriben 50.000 kişi tarafından aynı anda canlı olarak izlendi.

İstanbul Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Fahrettin Can’ın konuşmasından önce Korsan Taşımacılık öncelikli olmak üzere bir çok konuda yapılan icraatlar ve etkinliklerin video ve slayt gösterimi yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından etkinliğin startı verilmiş oldu.

İstanbul Taksi Sahipleri Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can’ın kürsüye çıkışı davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Can konuşmasında Taksici esnafının sorunlarını en ince ayrıntısına kadar anlattı.

Fahrettin Can’ın Toplantıda yaptığı konuşmanın tam metni..

Sayın Vekillerim, Oda Başkanlarım,Türkiye’nin Çeşitli İllerinden Gelen Hava Limanları      Kooperatif Başkanlarım, Durak Başkanlarım, Otomotiv Sektörünün Değerli Temsilcileri,Kıymetli  Basın  Mensupları Ve Kesintisiz 24 Saat   Yağmur, Çamur, Yoğun Trafik Demeden Milyonlarca       İstanbul’luya  Hizmet Götürmek İçin Gecesini Gündüzüne Katan Ve Çocuklarının  Rızkını Helal Yoldan Kazan  An Şöför Ve Taksi Sahibi Arkadaşlarım.

Ekmeğimizi Çalmakta Olan  Global Hırsız Ve Ortakları, Gözlerini Karartarak Taksilerimiz Üzerinden Menfaat Sağlamaya Çalışan Fırsatçılara Karşı Vereceğimiz    Onurlu Mücadelemizin Fitilini Ateşleyecek İstanbul Taksi Sahiplerinin Tertiplemiş Olduğu Bu Güzel Geceye Hoş Geldiniz Diyor.

Katılımınızdan Dolayı Hepinize Tek Tek  Teşekkür Ediyorum.Değerli Arkadaşlarım Konuşmama Başlamadan Önce Bu Önemli Toplantımıza Katılarak Bizleri Onurlandıran Milletvekillerimizi Sizlere Tanıtmak İstiyorum.Ak Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Halis Dalkılıç,Chp İstanbul Milletvekilimiz Sayın Zeynel Emre,Mhp İstanbul Milletvekilimiz Sayın Atila Kaya.

Uğradığımız Bu Haksızlığı Bertaraf Etmek İçin Böylece İktidar Ve Muhalefet Partilerini Biraraya  Getirmiş Olduk. Sayın Vekillerimizin Herbirine Katılımlarından Dolayı Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyoruz.Bilindiği Üzere Son Zamanlarda İstanbul Taksileri Üzerinde Birtakım Oyunlar Oynanmaktadır.  Bazı Sözde Meslek Mensupları Ve Bu Sisteme Dahil Olan Paragöz Alçaklar Üzerinden Yada Reklam Ve Para Karşılığı Satın Aldıkları Bazı Medya Gruplarıyla Birlikte,Acımasızca Saldırarak Mesleğimizi İtibarsızlaştırmak İçin Var Gücü İle Çalışmaktadırlar.Değerli Arkadaşlar Biz Taksici Esnafı Olarak Tam  Yedi Yıl Önce Adını Duymaya Başladığımız Ve  Son Üç Yılda Alenen Taksi Gibi Çalışan, Hızla  Büyüyen, Bizim İçin Büyük Bir Tehlike Olan, Profesyonel  Hırsız  Uberle Karşı Karşıyayız.
Bu Yapılanmayı Okyanus Ötesinden Gelen Fetö Örgütüne Çok Benzetiyoruz. Adeta Terör Örgütü Gibi Kanunları Hiçe Sayarak Paralel Taksicilik Yapmaktadırlar.

Şimdi Herkes Birbirine Kızınca Ondan Kurtulmak İçin Fetöcü Diyor. Ancak Bu Öyle Değil. Bunun Fetö   İle Gerçekten Çok Benzerlikleri Var. Bakın Anlatayım.İkisi De Amerikan Menşeyli Mi? Evet.İkisi De Okyanus Ötesinden Geliyor Mu? Evet.İkiside  BYLOCKk Benzeri Akıllı Telefonlar Üzerinden Yönlendirme Yapıyormu? Evet.
İkiside Dünyaya Yayılmak İstiyor Mu? Evet.Birisi Ülkemizde Paralel Devlet Kurmaya Çalışıyor, Diğeri De Paralel Taksicilik Yapıyor. Fetö İle Bunların Arasında Ne Fark Var?Paralel Polis, Paralel Asker, Hakim, Savcı Derken, Memleketimizde Birde Paralel Taksiciler Çıktı.Üstelik De Kazançlarının Vergisi, Algısı Yok.Hollanda Üzerinden Para Gidip Geliyor.Yolcu Transferi Yapacağız Diye Aldıkları Belgelerle İstanbul’umuzun Hava Limanlarında, Beş Yıldızlı Otellerimizin Önünde, Avmlerde Ve Lüks Semtlerin Önünde Elli Yıllık Emeğimizi  Çalarak, Karartılmış Camları İle İçinde Kimin Olduğu Belli Olmayan Ve Emniyet Açısından Da Sakıncalı Olan Bu Araçların Tamamı Alenen Taksicilik Yapıyor.Dünyada Gittikleri Her Ülkede Yarattıkları Kaos Ve Riskler Nedeniyle Tepki Gören Ve Çoğundan Kovulan Uber’e Ülkemizde Ses Çıkartılmadığı Gibi, Malımızı Canımızı Ve Kanımızı Verdiğimiz  Kızılayımıza, Hayırsever Vatandaşlarımızın  Helal Kazançlarıyla Verdikleri Fitreleri, Zekat Ve Yardımlarını  Haram Para Kazanan Uber’ciler Eliyle Dağıtım Yaptırmaları Biz Taksici Esnafını Üzmekte Ve İncitmektedir.

Yasalar Gereği Ülkemizde Ticari Faaliyet Göstermeleri Mümkün Değilken Türkiye’ Nin Güzide Kulüplerinden Galatasaray Spor Kulübü Ve Dünyada Marka Değeri Çok Yüksek Olan Türk Hava Yolları’na Bunlarla İşbirliği Yapması Hiç Yakışmamıştır.Buradan Galatasaray Kulübü Başkanına, Türk Hava Yolları Genel Müdürüne Ve Kızılayımızın Genel Başkanına Seslenmek İstiyorum.

Bu Yanlış Uygulamanızdan Vazgeçin Çünki Bu Paralel Yapının Devletimize De, Milletimize De Zararından Başka Bir Kuruş Katkıtısı Yoktur.

İllegal Çalışan Korsan Taksicilik Yapan Uber Ve Benzeri Hırsızlarla Namusuyla Çalışan Esnafın Rekabet Etme Şansı Yoktur. Paralel Taksicilik Yüzünden Gelirimiz Azalmakta, Plakalarımız Eriyerek Yok Olma Yolunda.

Aldıkları 100 Bin Liralık Arabalarla Bizim Elli Yılda Sahip Olduğumuz Ticari Plakalarla Aynı İşi Yapmak İstiyorlar.
Bazı Kendini Bilmezler Diyor Ki; “Vergisini Versin Taşımacılık Yapsın”
Hırsızlık Yapan Birisi Çaldığı Malın Vergisini Verirse Yasallaşırmı? Böyle Birşey Olabilirmi?
Kaldı Ki; Vergisini Veren Herkes İstediği İşi Yapabilirmi? Gidip Vergisini Versem Eczane, Hukuk Bürosu Açabilirmiyim?… Her İşin Bir Kuralı Kaidesi Yokmu?

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Ve Hüseyin Dumanın Başkanı Olduğu Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Bu Konularla İlgili Bilim Ve Teknoloji Bakanlığına,  İstanbul Valiliğine, İstanbul Büyükşehir Belediyesine Yazılı Başvuruda Bulunduk. Cevabi Yazılarında İse Böyle Bir Çalışmanın Yasal Olmadığını Belirttiler.

Buna Rağmen Uber’in Faaliyetleri Durdurulmadığı Gibi Çığ Gibi Büyümeye Devam Etmektedir.

Ayrıca İki Yıl Öncede Cumhuriyet Savcılığına SuçDuyurusunda Bulunduk. Savcılık Da Uberin TürkiyedeResmi Bir Muhatabı Olmadığından Takipsizlik Kararı Vermiştir.Birleşik Taksi Şoförleri Derneğinin Açtığı Dava İse Devam Etmektedir.

Sayın Vekillerim Değerli Arkadaşlar;Ülkemizde İki Tane Zor Meslek Vardır. Bir Tanesi YerinYüzlerce Metre Altında Çalışan Madenciler, Diğeri De Yerin Üstünde Madenci Gibi Çalışan Taksicilerdir. İkisi De Çok Zor Şartlarda Para Kazanmaktadır.

Babadan Oğula İstanbulluya Hizmet Veren, Zaman Zaman Gaspa Uğrayan Bu Camia Mensuplarının Hakları Asla Yenilemez. Hele Hele Ta Amerika’dan Kalkıp Ülkemize Gelerek Faaliyet Biçimi Hain Fetö Örgütüyle Bire Bir Örtüşen Bu İllegal Yapı Tarafından Hiç Yenilemez.

Taksiciler Esnaf Odası Uberin Türkiyedeki Faaliyetleri Konusunda Hiç Bir Şey Yapmayanlat Geçtiğimiz Günlerde Suç Duyurusunda Bulundular. Bunuda  Büyük Bir İcraat Gibi Anlatmaktadırlar. Geçen Sene Bir Toplantıda  “Uber Bu Hızla Giderse Plakalarınız Teneke Olacak Siz Vitrininizde Ona Yer Ayırın” Diyerek Te Ellerini Havaya Kaldırmışlardır.

Bu Mücadeleyi Yapması Gereken Bizmiyiz, Yoksa Taksiciler Esnaf Odası Mı? 2014 Yılında Yine Bu Salonda Hatırlayın Plaka Alım Satımını Durdurmuşlardı. Yine Biz Kaldırdık.

Şimdi Diyorlar Ki Seçimler Yaklaştı Onun İçin Uğraşıyorlar. 3,5 Yıl Önce Seçimmi Vardı? Bizim Derdimiz Seçim Değil Geçim. Odanın Yaptığı Bir Şey Var, Başta Biz Olmak Üzere Herkesle Uğraşıyor.  Madem Mühür Sende Git Uberi Durdur. Taksimetreye Bir Zam Dahi Alamadılar. Son Zammıda Biz Aldık. Bizim Ödediğimiz Aidatlar İle Maaş Alıyor, Ancak Bizim İşimizi Yapmıyorlar. Korsan Yasası Gündeme Nasıl Geldi? Çağlayan’da Miting Yapmasaydık Korsan Yasası Mı Gündeme Gelecekti? İçişleri Bakanlığı Komisyonunda Da Vardık. Siz İse Yazılımında Vardınız. Sonucunda Korsandan Çok Ticari Taksi Bağlandı.

Değerli Arkadaşlar Kısaca Sizlere İ-TaksidenBahsetmek İstiyorum.
İ-Taksi İstanbul Büyükşehir Belediyesi İle İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının Ortak Projesidir. Bunu Da Her Defasında İfade Etmektedirler. Zaten Gün Geçmiyorki Belediyemiz Yeni Birşey İcat Etmesin.
Odamızın, Üyelerine “İ-Taksi Sistemine Geçmezseniz Çalışma Ruhsatı Alamazsınız” Gibi Mesajlar Atarak Korku Salmasını Da Esefle Kınıyoruz.

Sizlere İ-Taksinin İyi Tarafından Da, Kötü Tarafından Da Bahsetmek İstiyorum. Kötü Tarafı O Kadar Çok Ki…
Bizim İçin İyi Tarafı… Sürücü Yolcuyu Dolaştırıyormu, Yolcudan Fazla Para Alıyormu? Kaba Davranıyormu? Yakın Mesafeye İtiraz Ediyormu? Bunların Görülmesinde Ve Bilinmesinde Hiç Bir Sakınca Yoktur. Bu Konuda Belediye İle Mutabığız. Sağlıklı İşleyiş İçin Her Türlü Kimlik Bilgilerini Paylaşmaya Varız. Annesinin Kızlık Soyadına Kadar Verebiliriz. Hiç Bir Sıkıntı Yok.

Asıl Maksatımız Burada Yolcu Memnuniyetini Artırmak Değil Mi?Yolcu Şikayetlerinin Çoğu Piyasada Gezen Başı Boş Taksilerden Gelmektedir. Bizler İstanbuldaki Tüm Taksilerin Mutlaka Bir Durağa Bağlı Olmasını İstiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Eğitim,  Denetim Ve Teknolojisine Sonuna Kadar Evet Diyoruz.Bu Doğru Bir Karar.

Karşı Çıktığımız Kötü Tarafları Saymakla Bitmez.

İstanbul Kart, Kredi Kartı, Taksımetreden %5 Komisyon Alınması , Yolcu Bilgilerinin Depolanması Ve En Önemlisi Bu Sistemde 38 Bin Barajını Aşarız Dolayısı İle Deftere Tabi Oluruz.

Burada Hükümetimizin Yapmadığını Belediyemizin Yapmaya Çalışmasına Karşıyız. Ayrıca “İ-Taksi Sistemine Girmezseniz Size Çalışma Ruhsatı Vermiyoruz” Dayatması İle Karşı Karşıyayız. Taksici Esnafı Haricinde Her Yıl Çalışma Ruhsatı Alan Başka Meslek Grubu Varmı Soruyorum Sizlere.

Belediyemizden Şunu Bekliyoruz. Bize Kriterleri Sunsunlar. İsteyen İ İsteyen A,B,C Taksiye Dahil Olsun. Örneğin Sabiha Gökçenin Kendi Sistemi Var. Burada Önemli Olan Yolcu Memnuniyeti Değilmi? Bizi Neden İ-Taksiye Mecbur Bırakıyorsunuz?

Buda Yetmiyormuş Gibi İstanbul Kart, Kredi Kartı İle Yolcu Taşıttırmak İstiyorsun? Bizim Taksilerimiz Belediyenin Taşlı Tarla Otobüsü Değil Ki. Plakalarımız 1966 Yılından Beri Tahditlidir. Bir Çoğumuz Taksilerimizi Devlet İhalesi İle Satın Aldık.

Biliyorsunuz Bizimle Birlikte İ-Taksi Sistemini Mahkemeye Verenler Oldu. Paramızı Pul, Malımızı Çöp Ediyorsunuz. Bizler Son Çare Olarak Mahkemeye Gidiyoruz. Asla Mahkemeye Gitme Taraftarı Değiliz. Bize Başka Bir Yol Bırakmıyorsunuz.

Sayın Vekıllerım Ve Değerli Arkadaşlarım.Biraz Da Taksimetre Zamlarından Bahsetmek İstiyorum.
Büyükşehir Belediyemizin, İstanbulumuza Çok Büyük Hizmetleri Vardır. Ancak, Akaryakıtın Pahalı Olduğu Ülkemizde, Trafiğin Çok Yoğun Olduğu Şehrimizde Hayat Pahalılığın En Yüksek Olduğu İstanbulumuzda Taksinin Ucuz Olması Sebebi İle Her Gelir Grubu Rahatlıkla Taksiye Binebiliyor. Böylece Belediyemiz Taksiciye 5 Yıldır Zam Vermeyerek Büyük Eziyet Etmiştir.

Şimdi Bunu Sayın Başkanımız Görevi Bıraktı Diye Söylemiyorum. Sayın Topbaştan Zam İstemek Çileye, Zam Almak Sadakaya Dönüşmüştü.

Arkadaşlar Son Zam İle Birlikte Belediyenin Bize Verdiği Toplam Yüzde 29 Dur. 5 Yıldaki Tefe Tüfe Artışı Yüzde 45. Aradaki Fark Halen Yüzde 16 Dır. Üstelik Tefe Tüfe Bir Zam Değil, Enflasyon Hesaplamasıdır.Belediyemiz İ-Taksi Sisteminde Son Verdiği Brüt %17 Zamdan Sonra, Net Kazançtan Da %5 Komisyon İstemektedir.Ayrıca Birde Ali Cengiz Oyunu İle İndi Bindiyi Zam Gibi Gösterip, Taksici Tefe-Tüfe Oranı Altında Ezilirken, Taksicinin Sırtından Taksimetreciler Kusura Bakmasınlar En Az 13-14 Trilyon Ayar Parası Kazandırdılar. Bu Esnafa Yazık Günah Değilmi?

Bu Belediye Bizim Belediyemiz Değilmi?
Zam Alma Konusunda Tek Kabahatli Belediyemiz Değildir. Bu Konuda, Taksiciler Odası’nında Büyük Eksiklikleri Var. Taksimetreye Zam İstemeyerek, Plaka Fiyatlarının Çok Yüksek Olduğunu, Aşağılara İnmesi Gerektiğini Söyleyerek, Bizim 50 Yıllık Emeğimizi Heba Etmiyorlarmı?

Son Zam Mücadelemizde Birebir Yaptıklarımızı Gören En Az 100 Kişi Var. Zammı Belediyemizden Dövüş Kavga Yalvar Yakar Biz Aldık.

Ayrıca Mevcut Plakamızla Vito Ve Benzeri Araçlarla %100 – 2 Misli Tarife İle Taksicilik Yapma İmkanı Getirdik. Bu Zamdan Da Önemlidir.

Arkadaşlar; Taksici Esnafının Bütün Sıkıntılı Anlarında, Tıkandığı Yerde Ve Bütün Problemlerinde İstanbul Taksi Sahipleri Derneği  Olarak Bizler Sahaya İndik Ve Çözümde En Büyük Etken Biz Olduk.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Sayın Hayri Baraçlı Bey’e, Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Muzaffer Hacımustafaoğlu Bey’e Ve Daire Başkanımız Sayın Yunus Emre Ayözen Bey’e Taleplerimize İtibar Ederek Son Zamla Nefes Almamızı Sağladıkları İçin Sizlerin Adına Teşekkür Ediyor Ve Yeni Göreve Gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt Uysala Başarılar Diliyorum.

Derneğimiz Bir Çok Etkinliğe İmza Attı. İlkleri Gerçekleştirdi.

*Dünyada İlk Korsan Taksiye Hayır Mitingini Biz Yaptık.
*Her Yıl Alınan Ruhsat Harçları Ödemesini Biz Kaldırttık.
*Karayolları Trafik Kanunundaki 35. Maddeyi Biz Kaldırttık. Neydi O Madde? Plakanı Kendin Çalıştırmıyorsan Plakanı Gider Belediyeye Teslim Edersin. Gece Gündüz Demeden Çalışarak Bunu Kanun Taslağından Biz Çıkarttırdık.
*Sgk Problemini Biz Çözdük. Bunların Hepsi Belgeli.
*Plaka Tahsislerini Durdurmuşlardı.Yani Plaka Alım Satımı Yapılmıyordu. Yine Burada Wow Otelde Bir Toplantı Yaparak Bunun Kaldırılmasını Biz Sağladık.
*Zorunlu Trafik Sigortasındaki Fahiş Fiyatları Makul Seviyelere Biz Çektirdik.
*Belediyemiz Tarafından Yürürlüğe Sokulan Lüks Araçlarla Taşımacılık Maddesini Odamız İmzalamıştı, Biz Kaldırttık.
*Havaşın Korsan Taşımacılık Yaparak Tüm İstanbuldaki Taksilerin Yolcularını Almasının Önüne Biz Geçerek Durdurduk.
*Ukomedeki Son %17 Zammı Biz Aldık.

Ben Bu Salonlarda Başka, Ukomede Başka, Valılıkte Başka Konuşmam.Her Yerde Söylemlerim Aynıdır.
Bizim Sizden İsteğimiz Derneğimize Üye Olun. Sizden Maddi Bir Beklentimizde Yoktur.Bazı Meslek Temsilcileri Taksi Plakaları Çok Yüksek Diye Diye Anasını Ağlattılar. Sizce Bunlar Kime Hizmet Ediyor?Ataköyde Deniz Gören Bir Daireyi Kaça Alınıp Satıldığını Biliyormusunuz? 5 Milyon Dolara. Yani 18 Trilyon. Kimse Soruyormu Kaça Mal Edip, Kaça Sattın Diye?

Birazda Öz Eleştiri Yapmak İstiyorum. Bizler Taksici Esnafı Olarak Araçlarımızda Kimler Çalışıyor Bilmiyoruz Yada Takip Etmiyoruz.

Şoförlerimiz Yolcuya Kaba Davranıyormu? Günaydın, Hayırlı İşler Diyormu, Çantasına Yardım Ediyor Mu?
Arabasının İçi, Döşemeleri Temizmi, Sigara Kokuyormu?

Kılık Kıyafetleri Temiz, Saçı Sakalı Düzgünmü?

“Karşının Arabasıyım Abi”,  “Şoför Değişim”, “Bula Bula Benimi Buldun”, “Yakın Mesafeye Gidemem” Gibi Cümeler Esnafımıza Yakışıyormu?.

Bunları Kaç Tanemiz Biliyor Ve Takip Ediyoruz?

Lütfen.Hepinizden Rica Ediyorum. Taksimiz Bizim İş Yerimiz. Gelen Müşteri Velinimetimiz.Ekmeğimize Sahip Çıkalım. Yolcularımızın Da İsteklerini, Önerilerini Dikkate Alalım.

Birde İstanbulun Belli Semtlerinde, Trafiğin En Yoğun Olduğu Saatlerde  400-500 Taksi Var Ki Yolcu Seçiyor.Seçmeyi Bırakın İçinde Dolandırıcılık, Hırsızlık, Tırnakcılık Yapanlar Var. Bu Arabalar Hep Boştur Her Yolcuyu Almazlar. Bunları Süratle İçimizden Atmak Zorundayız.

Duraklarımız Her Mahallenin Karakoludur. Aynı Zamanda Kamu Görevi Yapıyoruz.

Bizlerin Her An Milletimizin İhtiyaçlarına Hazır Olmak Onlara Yardım Etmek Gibi Bir Görevimiz Var. En Kaliteli Şekilde Hizmet Etmek Zorundayız.

Taksıcıler Olarak, Devletımızden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Hükümetımızden Ve Muhalefetımızden Şunları  Istıyoruz Ve Beklıyoruz.

Okyanus Ötesinden Gelen Uber Denen Paralel Taksiciliğin Her Türlü İletişiminin Kesilerek Ağır Bir Şekilde Cezalandırılmasını İstiyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Şahsi Malımız Olan  Taksılerımizi İett Malı Gıbı Görmesınden Bir An Önce Vazgeçmesini İstiyoruz.

İ-Taksiye Dahil Olmazsanız “Çalışma Ruhsatı Vermem” Dayatması İle Taksilerimize Korsan Muamelesi Yapılmasından Vazgeçilmesini İstiyoruz.

Kredi Kartı Ve Benzeri Ödeme Araçları Aracılığı İle Para Almak İstemediğimiz Gibi Net Kazançtan %5 Komisyon Alınmasını Da İstemiyoruz.

Belediyemizin Zammımızı Her Yıl Düzenli Olarak Zamanında Vermesini İstiyoruz.
Sayın Hükümetimiz, Taksicilerimize Ötv Konusunda Muafiyet Sağlayarak  Büyük Destek Oldu. Minnettarız. Yapılan İyiliğinde Farkındayız.

Sözlerime Son Verirken;Ekmeğimizle Oynayan, Gelirimizi Yarı Yarıya Düşüren, Plakamızı Itıbarsız Hale Getırmek Isteyen Kim Varsa Onlarla Mücadele İçin, Bizimle Birlikte Yol Yürümeye Varmısınız ?
Değerli Milletvekillerime, Federasyon Başkanımız Sayın Fevzi Apaydına, İstesob Başkanımız Faik Yılmaza, Oda Başkanlarına, Kooperatif Başkanlarına, Tüm Havalimanları Kooperatif Başkanlarına, Durak Başkanlarına, Siz Taksi Sahiplerine, Ekmeğini Taştan Çıkaran Şoför Kardeşlerime, Otomotiv Sektörünün Temsilcilerine , Kıymetli Basın Mensuplarına Ve Bu Etkinliğe Destek Veren Ve  Katılım Sağlayan Herkese Çok Teşekkür Ediyor Sizleri Allaha Emanet Ediyorum.

Ak Parti Milletvekili Halis Dalkılıç, CHP Milletvekili Zeynel Emre ve MHP Milletvekili Atila Kaya’nın UBER hakkındaki görüşlerini dile getirmesi katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Toplantının ardından topluca çekilen fotoğrafların ardından binlerce Taksici yoğun bir araç trafiği ile dağıldılar.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 9 Ekim 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.