Sorunumuzu Maliye Bakanımıza Anlattık

Sorunumuzu Maliye Bakanımıza Anlattık

Son günlerde Taksi Plakası satışlarının Maliye Bakanlığı nezdinde Vergi Daireleri tarafından araştırılması ile ilgili Kooperatif Başkanımız ve aynı zamanda İstanbul Taksi Sahipleri Başkanı Fahrettin Can Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal ile ikinci görüşmesini İstanbul’da gerçekleştirdi.

Fahrettin Can ve beraberindeki heyet, Atatürk Havalimanı Vip Salonunda Maliye Bkanı Sayın Naci Ağbal ile son zamanlarda belli bir dönemi kapsayan Taksi plakası satışları sonrasında Vergi Dairelerinin Mükellefler ile görümeler yapması konusunda görüştüler.

Can:”Satışı veya Alımı yapılan, Beyanı verilen, Vergisi ödenen satışlar ile ilgili sonrasında tekrar araştırmalar yapılması esnafımızda huzursuzluklar meydana getirmiştir. Devletimiz elbette her konuda incelemelerini yapacaktır.Ancak özellikle Taksici esnafının ticareti üzerine bu tür ince araştırmalar olması akıllarda soru işaretleri bırakmıştır” dedi.

Maliye Bkanı Sayın Ağbal ise:”Konu hakkında bilgimiz var. Araştırmalar Vergi Daireleri bünyesinde yapılmaktadır. Bir süre bu konu etrafında araştırmaları durdurduk. Bir çözüm yoluna bakılacak. Ancak; alım ve satımlar konusunda tekrar araştırmalar başlayabilir.Bu sorun hakkında Taksici esnafını zor duruma sokmayacak çözüm arayışlarımız devam ediyor” dedi.

Görüşme sonrasında Kooperatif Başkanımız Fahrettin Can, katılım sağlayan İTEO Başkanı Eyüp Aksu ve Yönetim Kuruluna, Kağıthane Şoförler ve Otomobilciler Odası E. Başkanı Akın Atlı, İşadamı Niyazi Sucu ve sorunları birebir yaşayan Taksici esnafına teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 6 Mart 2018

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.