Çavuş:”Taksiciler Yanlış Yönlendiriliyor”

Çavuş:”Taksiciler Yanlış Yönlendiriliyor”

Yapılan ihaleye girerek para ödeyen kooperatifleri devreden çıkarmak isteyen İstanbul Şoförler ve Taksiciler Esnaf Odas’nın başlattığı lobi ile her taksinin yolcu alabilmesinin önünün açılması için çalışmalar yaptığı öne sürüldü.

Sabiha Gökçen Havalimanı Taşıma Kooperatifi (SAWKOOP), Taksiciler Odası’nın kanun dışı taksi taşıma girişimlerine karşı mücadele verdiklerini öne sürdü. Sabiha Gökçen Havalimanı Taşıma Kooperatifi (SAWKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çavuş da hukuk dışı olarak nitelendirdiği çalışmalar için şunları söyledi:

“Daha önce de korsan taşımacılık yapan firmalarla mücadelemiz oldu. Taksiciler Odası tarafından, yapılan bazı açıklamalarla yanlış yönlendirmeler yapılmakta. Her yıl milyonlarca liralık ödeme karşılığında yaptığımız taşımacılık faaliyetlerimiz durdurulmak istenmekte.” dedi.

‘HER TAKSİ YOLCU TAŞIRSA, GÜVENLİK ZAAFİYETİ YAŞANIR’

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda SAWKOOP bünyesinde faaliyet gösteren taksilerin normal taksilerden çok farklı olduğunu söyleyen SAWKOOP Başkanı Çavuş, Bizim taksilerimizi kullanan şoförlerin hepsi GBT’sine kadar her şeyi sorgulanarak, teminat altına alınarak işe alınıyor. Ayrıca taksilerimiz 24 saat merkezimizden izleniyor. Hem sesli, hem kameralarla içini anlık görebiliyoruz. Uluslararası yolculara tam donanımlı, güvenlikli bir yolculuk sunuyoruz. Taksilerimizin dünyada bile örnekleri çok az. Böyle bir durumda böyle stratejik bir bölgede herhangi bir taksinin yolcu taşıması oldukça riskli olacaktır” diye konuştu.

Asıl sıkıntıyı kendilerinin yaşadığını belirten Başkan Çavuş, “Bize bağlı olmayan taksiler, havaalanı taksi duraklarından yolcu almaya çalışıyorlar. Buraya yolcu getiren taksicilerin beşinden dördü bizim durağımızdan yolcu almaya çalışıyor. Asıl önlenmesi gereken budur. Taksi esnafının birbirinin ekmeğine saygı göstermesi gerekmektedir. Aksi takdirde korsandan şikayetçi olamazlar. Bu konuya destek veren asıl durak başkanları şunu bilmelidirler ki; havalimanlarındaki duraklar kalktıktan sonra dışarıda da duraklar kalmayacaktır. Bunu bilmeleri gerekir.” diye konuştu.

İBB yalanladı

Sabah saatlerin Anadolu Ajansı’nın servis ettiği habere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar, kentteki tüm taksilere havalimanlarından müşteri alabilme imkanı getirildiği duyurulmuştu. Bu iddialara UKOME’den yalanlama geldi . UKOME açıklamasında, “Kentteki tüm taksilere havalimanlarından müşteri alabilme imkanı getirildiği, UKOME Toplantısında şehirdeki tüm taksicilerin havalimanlarından müşteri alabilmesinin karara bağlandığı ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır.” dendi.

Kaynak:CNN Türk

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2017

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.