Taksiciler, Aşı Önceliği İstiyor

Taksiciler, Aşı Önceliği İstiyor

Dünyayı sarsan pandemiye rağmen İstanbul’da taksiciler, günde 750 bin ile 1 milyon arasında yolcu taşıyor. Bu da taksicilerin en fazla etkilenen meslek gruplarından biri olmasına neden oluyor.

Taksiciler, her gün bir meslektaşlarını koronavirüs nedeniyle kaybettiklerini söyleyerek bir an önce aşı olmak istiyor.

“HASTALARI BİZ TAŞIYORUZ”
Sağlık çalışanlarından sonra en riskli meslek gruplarından birinin taksiciler olduğunu söyleyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Pandemi sürecinde yüzde 50’e yakın iş kaybımız oldu. Taksiciler olarak pandemi sürecinde çalışan en riskli meslek grupları arasındayız. Vatandaşları hastaneye biz taşıyoruz, hastaneden biz alıyoruz. Bu süreçte, aksiciler Esnaf Odası olarak bütün araçlarımızı haftada bir defa dezenfekte ediyoruz. Ayrıca her aracımızda maske, dezenfektan ve kolonya var. Araçlarımıza maskesiz yolcu asla kabul etmiyoruz. Araçlarımıza üç kişiden fazla yolcu almıyoruz.” dedi.

“AŞILAMADA ÖNCELİK İSTİYORUZ”
Sağlık çalışanlarından sonra ilk aşılanması gereken grubun taksi şoförleri olduğunu öne süren Aksu, “Sağlık Bakanlığımızdan en acil şekilde taksici esnafımızın aşılanmasını istiyoruz. Hatta taksiciler için aşılanma konusunda biraz geç kalındığını düşünüyorum. Çünkü taşıdığımız yolcunun pozitif olup olmadığını bilemiyoruz. Vatandaşa ‘testini göster’ deme gibi bir hakkımız yok. Onun için taksiciler olarak çok riskli bir ortamda hizmet veriyoruz. Araçlarımızın içi ise sosyal mesafe kurallarına çok uygun değil. Biz her yolcuyu taşımak zorundayız. ‘Koronavirüslü olduğunuz için yolcu alamıyoruz’ diye bir lüksümüz yok.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2021

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.