Can’dan UKOME Tepkisi

Can’dan UKOME Tepkisi

İstanbul Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Fahrettin Can, son günlerde İBB nezdinde UKOME toplantısı sonrası tartışılan konulara ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

Fahrettin Can’ın açıklama metni aşağıda yer almaktadır.

Sayın Esnafımız ve Kıymetli İstanbul’lular;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Minibüsleri ve Dolmuşları Taksiye dönüştürerek İstanbul’daki Taksi Kalitesini yükseltemez.Yaptığı Uygulama ancak birilerine haksız kazanç sağlayarak Toplumdaki dengeleri bozmak olur. Yaptığı bu haksız uygulamadan dolayı UKOME’yi Taksici Esnafı olarak şiddetle Protesto ediyoruz. Ve bu süreçte çözüm önerilerimizi Esnafımız Ve Kamuoyu İle tekrar paylaşmak istiyoruz.

1- Turizm ve her ne ad altında olursa olsun Korsan Taşımacılığa son verilmeli.

2- Kesinlikle Trafik yoğunluğuna uyumlu Taksimetreye geçilmeli.

3- Dijital altyapıya dönüşüm sağlanarak Mobil uygulamalara geçiş yapılarak, mevcut tüm taksiler Duraklara bağlı olarak çalışmalı. Ve duraksız yani bir nev’i kontrolsüz şekilde hiçbir Taksi boş gezmemelidir.

4- Dijital veriler baz alınarak İstanbul’da Taksi ihtiyaç sayısı tespit edilmeli. Eskiden olduğu gibi mutlaka Devlet ihale yolu ile Plaka sayısını çoğaltmalıdır.

5- İstanbul’da Taksi Şöförlüğü yapacak olan şahıslar sıkı bir eğitime tabi tutulmalı ve Alkol, Uyuşturucu vb. alışkanlıkları olmayan, hiç bir suça karışmamış sabıkası olmayanlardan seçilmelidir.

6- Kolluk Kuvvetleri tarafından sıkı denetime tabi tutulmalı, kurallara uymayanların lisansı iptal edilerek meslekten kesinlikle men edilmelidir.

Bunun dışında çözüm adı altında yapılan uygulamalar İstanbul halkını mutlu etmeyeceği gibi, Taksi esnafını linç etmekten öteye götürmeyecektir.

 

Sosyal Medyada Paylaş Facebook Twitter Google+


Eklenme Tarihi: 1 Aralık 2022

Facebook Yorumları

Konu hakkında yorumunuzu yazın

Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.